Hitit Üniversitesi Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Süreci Başladı

Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlık çalışmaları Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında düzenlenen Kalite Komisyonu toplantısı ile başlatıldı. Üniversitemizde yürütülen kalite yönetimi sistemi çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Alkan, Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği kapsamında her yıl hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılan bu raporun önemine dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl içinde Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı tarafından Üniversitemizin tüm süreçlerinin gözden geçirildiği ve Kurum Dış Değerlendirme Raporunun hazırlandığını belirten Rektör Alkan, başarıyla geçtiğimiz bu aşamada daha önceki yıllarda hazırlanan Kurum İç Değerlendirme Raporlarının baz alındığının altını çizdi. Üniversitemizde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin tüm süreçlerle ve tüm birimlerle alınmasında Kalite Komisyonu yanı sıra birim kalite temsilcilerinin yoğun emeğinin olduğuna vurgu yapan Rektörümüz bu süreçte özveriyle çalışan akademik ve idari tüm personele teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan tarafından Komisyon üyelerine Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlama sürecindeki yenilikler ve alt komisyonların görev dağılımları hakkında bilgilendirme yapıldı. Sunum sonrasında Komisyon üyeleri eğitim-öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı, kalite güvencesi ile yönetim konularında dört gruba ayrılarak çalışmalarını sürdürdü. Her bir komisyon Raporun kendileriyle ilgili kısmının hazırlanmasına ilişkin yol haritası çizerek bir çalışma takvimi oluşturdu.

Alt komisyonlardan gelen raporların Mart ayı içerisinde birleştirilerek nihai raporun Yükseköğretim Kalite Kurulu elektronik ortamına girilmesi akabinde de üniversitemiz web sitesinden kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır. 





HIZLI ERİŞİM